Prvi koraki k biomedicinskemu zdravljenju avtizma

Biomedicinski pristop k zdravljenju avtizma se izvaja pod nadzorom DAN zdravnika in ob podpori strokovnih laboratorijskih raziskav in omogoča nadzorovano zdravljenje, kjer se dopolnila, ki jih telo potrebuje, dozirajo na osnovi podatkov raziskav.

 

Zdravljenje avtizma je maraton. Prvi korak k okrevanju je identificirati glavne zdravstvene težave osebe z avtizmom in njihovo razsežnost: npr. intoleranca na hrano, mineralna neravnovesja, nenormalna črevesna kolonizacija škodljivih bakterij ..., in jih začeti zdraviti. Zato je potrebno na začetku zdravljenja izvesti več raziskav, ki pokažejo dejansko zdravstveno sliko. Predvsem sta potrebni analiza las in analiza blata, nekaj tednov ali mesecev kasneje pa tudi analiza organskih kislin (OAT test).

Med čakanjem na rezultate testov se uvede stroga brez glutenska in brez kazeinska dieta (mlečni izdelki), izloči se vsa industrijsko predelana hrana, ki vsebuje ojačevalce okusov, umetne aditive, umetne začimbe, umetna barvila..., uvaja se čim bolj naravna in čim manj predelana bio hrana,  začne se z uvajanjem nekaterih osnovnih prehranskih dopolnil (izkušnje so pokazale, da ima večina otrok z avtizmom veliko pomanjkanje cinka, magnezija, vitamina B6 in vitamina A).

Naloga DAN zdravnika je da staršem svetuje in pomaga pri uvedbi terapij, ki bodo v največjo korist osebe z avtizmom. V kolikor starši že dodajajo kakšne dodatke, jim DAN zdravnik svetuje s katerimi dodatki nadaljevati in katere ukiniti.

 

Po prejemu rezultatov analize las (ponavadi traja 14 dni) se pokaže natančnejša slika koncentracij mineralov v telesu, ki nakaže katera dodatna dopolnila so potrebna. Hkrati se pokaže ali obstaja verjetnost, da bo lahko telo samo očistilo nakopičenih zalog toksičnih mineralov oz. bo potrebovalo pomoč pri razstrupljanju.

Rezultati analize blata pokažejo jasno sliko morebitnih težav s črevesjem, kar omogoči začetek zdravljenja črevesne flore, ki bo omogočilo črevesju, da se pozdravi.

Test organskih kislin (OAT test) se izvede, ko je terapija že nekaj časa v teku. Rezultati OAT testa omogočijo, da se terapija še natančneje prilagodi ugotovljenim zdravstvenim težavam, in da se formula prehranskih dopolnil prilagodi na način, da prejme telo vse dodatke, ki jih potrebuje. Rezultati OAT testa dajo tudi dober vpogled katere dodatke je mogoče varno ustaviti, saj jih telo več ne potrebuje.

 

Tovrsten biomedicinski pristop k zdravljenju avtizma omogoča nadzorovano zdravljenje, kjer se dopolnila, ki jih telo potrebuje, dozirajo na osnovi laboratorijskih raziskav in se za lažje konzumiranje združijo v enotno formulo. Pri zdravljenju avtizma se uporabljajo samo naravne sestavine: minerali, vitamini in zeliščne terapije, zato tovrsten način zdravljenja ne moti morebitnih ostalih zdravil, ki jih oseba z avtizmom jemlje iz drugih razlogov: npr epilepsija, antidepresivi ...

Zdravstveni napredek osebe z avtizmom se redno spremlja. Vsake 3 mesece se opravi podrobnejša analiza napredka, kjer se po potrebi prilagodi terapija in predvidijo morebitne potrebe po ponovitvi nekaterih raziskav (predvsem analiza las).

 

Vir: http://www.pattersonhawkins.net

Informacije na portalu in v člankih so povzete po navedenih virih in so informativne narave. Pred vsakim zdravljenjem, izvedbo testiranj ali aplikacijo katerekoli terapije oz. prehranskih dopolnil, se posvetujte z uradnim zdravnikom ali licenciranim DAN zdravnikom. Portal Avtizemgovori ne zagovarja kakršnihkoli medicinskih oz zdravstvenih trditev. Navedene informacije so informativne in so prikaz dognanj in ugotovitev navedenih virov pri posameznem članku. 

E novice

*obvezna polja

Za pošiljanje obvestil uporabljamo Mailchimp. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno za namen obveščanja. Odjavite se lahko kadarkoli.Več tukaj.